direct naar inhoud van 5.2 Regeling bestemmingen
Plan: Camping De Oase
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1676.00022BpGhp-vast

5.2 Regeling bestemmingen

In deze paragraaf worden de bestemmingen in alfabetische volgorde toegelicht conform de voorgeschreven volgorde op het renvooi van de verbeelding.

Groen (artikel 3)

De bestaande en toekomstige randbeplanting rond Camping De Oase zijn bestemd tot Groen. Langs de buitenrand van de terreinen is de bestemming voorzien van een specifieke functieaanduiding (sg-li) waarmee is bepaald dat de gronden uitsluitend zijn bestemd voor opgaande beplanting ten behoeve van een adequate landschappelijke inpassing. Om te voorkomen dat de betreffende beplantingen rond de camping zonder toetsing worden verwijderd, is een omgevingsvergunning voor het uitvoeren van werken en werkzaamheden opgenomen.

Recreatie- Kampeerterreinen (artikel 4)

Het campingterrein is ondergebracht binnen de bestemming Recreatie-Kampeerterrein. Binnen deze bestemming is de inrichting van de kampeerterreinen op hoofdlijnen vastgelegd. Er is onderscheid gemaakt in gronden ten behoeve van het kamperen en gronden voor overige functies, zoals dienstverlening, wellness, horeca en detailhandel en bedrijfswoning. Al deze specifieke zaken zijn aangeven met een functieaanduiding.

Er zijn specifieke gebruiksregels opgenomen die een specifieke aanvulling of een beperking van de bestemmingsomschrijving zijn. De gebruiksregelsstellen onder andere eisen aan detailhandel, horeca en gebruik van de standplaatsen.

Hoewel in beginsel overal op het terrein kan worden gebouwd, gelden voor het bouwen verschillende regels. Het soort bebouwing is vastgelegd (in algemene zin en in het bijzonder op de standplaatsen) en zaken als maximum aantallen, afstanden, oppervlakten, goot- en bouwhoogten. De goot- en bouwhoogte zijn gedeeltelijk met maatvoeringsaanduidingen en gedeeltelijk in de regels vastgelegd.

Tot slot zijn verschillende flexibiliteitsbepalingen opgenomen.

Met het oog op kwaliteitsverbetering en productdifferentiatie is het gewenst op reguliere kampeerterreinen mogelijkheden te bieden voor het realiseren van individuele sanitaire voorzieningen op niet-permanente standplaatsen. Het gaat daarbij om een ontheffingsmogelijkheid voor maximaal één sanitairgebouwtje per standplaats, met een beperkte oppervlakte en hoogte. Behalve voorwaarden aan de maatvoering is een belangrijk aandachtspunt een goede landschappelijke inpassing van de voorzieningen.

Verkeer (artikel 5)

Deze bestemming is gebruikt voor de openbare wegen en de daarbij behorende voorzieningen. De bestemming Verkeer maakt de aanleg van het fietspad mogelijk en de aanleg van de centrale entree voor de gehele compensatielocatie Zoomgebied. Op de als Verkeer bestemde gronden mogen kleine nutsgebouwen worden gebouwd (ten hoogste 15 m² en bouwhoogte ten hoogste 3,5 meter) en voor het overige uitsluitend bouwwerken, geen gebouwen zijnde.

Met het oog op artikel 3.3.1 Bro is bepaald dat de wegen ten hoogste twee rijstroken mogen hebben. Opstelstroken en busstroken tellen daarbij niet mee. Hiermee wordt voor wegen die een geluidszone op grond van de Wet geluidhinder hebben, de geluidszone vastgelegd.

Wonen (artikel 6)

Binnen de bestemming ‘Wonen’ zijn hoofdgebouwen (woningen), aan- en uitbouwen, bijgebouwen en bouwwerken geen gebouwen zijnde toegestaan. Door middel van een bouwaanduiding vrijstaand is aangegeven dat het bebouwingstype vrijstaand is.

Ten aanzien van de hoofdgebouwen zijn onder meer regels opgenomen betreffende de situering, de minimale breedte, de afstand tot de zijdelingse bouwperceelsgrens, de goot- en de totale bouwhoogte, de dakhelling en de diepte van de woning.

De aan- en uitbouwen en de bijgebouwen dienen te worden opgericht in het bouwvlak. Hiervoor zijn onder meer bepalingen opgenomen betreffende de toegestane oppervlakte, de goot en de totale bouwhoogte, de dakhelling en de afstand tot de zijdelingse bouwperceelsgrens. Voor bouwwerken geen gebouwen zijnde zijn bouwregels opgenomen betreffende de toegestane bouwhoogte, waarbij een specifieke regel is opgenomen voor tuin- of erfafscheidingen. Ook is de onoverkapte zwembadregeling in de regels opgenomen.